Blogs: Decorate your home

Uw Huis Laten Bouwen Door - Architectenbureau

Published Feb 19, 22
6 min read

Uw Huis Laten Bouwen Door - Architectenbureau Frank Gruwez

Tevens kunnen wij het bouwproces snel uitvoeren ten opzichte van andere partijen, waardoor de oplevering van het huis niet te lang op zich laat wachten. Een woning van Variahuis is gebaseerd op een ontwerp dat volledig op uw eisen en wensen wordt afgestemd. Er zijn zoveel ontwerpen en samenstellingen mogelijk bij het ontwerpen van een eigen woning.

In dit ontwerp leggen we uw keuzes met betrekking tot stijl, materialen, omvang en indeling van uw woning vast. U kunt in deze ontwerpfase ook al de wensen voor de inrichting van de woning aangeven. Na de ontwerpfase zijn ook de tekeningen voor de aanvraag van uw bouwvergunning klaar. Variahuis zorgt ervoor dat die vergunning er komt.

Wilt u meer weten over de keuzemogelijkheden die wij op het gebied van bouwstijl, inhoud en duurzaamheid bieden? Het is tevens mogelijk om uw huis te inspireren op onderdelen van onze voorbeeldwoningen. U kunt inspiratie opdoen binnen de volgende categorieën:Op deze webpagina vindt u de woningtypes waar u bij Variahuis uit kunt kiezen.

Een bouwstijl geeft richting aan uw smaak en helpt u om die consequent in het ontwerp en de bouw van uw nieuwe woning door te voeren. Op deze pagina vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over de verschillende bouwmethodes die mogelijk zijn bij Variahuis. Ben woning bouwen. Heeft u nog geen ontwerp in gedachten voor uw huis en bent u op zoek naar inspiratie of een ontwerp? Wij hebben verschillende woontypes die inspelen op verschillende stijlen.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ruimtelijke woning, een statige woning of juist voor een woning met een eenvoudig ontwerp. De woningen zijn door de praktische structuur erg flexibel in te richten, waardoor u niet wordt beperkt in de inrichting. Hierdoor is het tevens mogelijk om de woning levensloopbestendig te maken of dat later te realiseren.Wonen op de plek die u wilt, Verhuizen doet u natuurlijk niet vaker dan nodig. De meeste mensen laten geen eigen woning bouwen om die na een paar jaar weer te verkopen. Meestal brengen mensen het grootste deel van hun leven door in de woning waarin ze het meeste investeren.

Huis Bouwen - Bouw Jouw Droomhuis Met - Architectenbureau Frank Gruwez

Zet daarom eerst de eisen aan uw woonomgeving op een rij. U kunt dit doen door uzelf onder andere de volgende vragen te stellen:woon ik liever in een rustig dorp of juist in een drukke stad?welke voorzieningen heb ik in de buurt nodig?hoe ver wil ik van mijn werk wonen?woon ik liever buitenaf of juist binnen de bebouwde kom?hoe belangrijk is privacy voor mij? Voordat u gericht bezig gaat met het ontwerp van uw toekomstige woning is het belangrijk dat u in het bezit bent van een kavel.

Wij zoeken voor u uit welk soort woning er op een bouwkavel kan en mag worden gebouwd en welke investeringen er nodig zijn om de kavel bouwrijp te maken. U kunt tevens bij ons terecht voor het verkrijgen van tips bij het vinden van een geschikte bouwkavel. Wij adviseren u graag over een geschikte kavel voor uw bouwwensen.

Een bouwproject is een complex proces waarin elke stap de volgende stap beïnvloedt. Variahuis stelt u niet na één gesprek voor voldongen feiten. Wij begeleiden u aan de hand van een transparant stappenplan zorgvuldig door het bouwproces, zodat u steeds uw eigen afwegingen kunt maken. Alleen u beslist om de volgende stap te nemen.

In het eerste gesprek zit u direct met onze ontwerper om tafel. Hij maakt tijdens dat gesprek een schets van uw droomhuis. U kunt zich hierbij laten inspireren door één van onze zeven woningtypen, een combinatie daartussen of een variant daarop. Deze voorbeelden geven u een goed beeld van de mogelijkheden (passief bouwen).

Onze ontwerper neemt in het eerste gesprek ook de benodigde materialen met u door. Ook op het gebied van materiaalgebruik en afwerking bieden wij u veel mogelijkheden. Maakt u zich geen zorgen over de vraag of de woning die u in uw hoofd heeft, ook daadwerkelijk door Variahuis wordt opgeleverd.

Een kostenefficiënt bouwproces, Uw eigen huis bouwen kunt u bij Variahuis zelfs letterlijk nemen. Bent u zelf bouwvakker of heeft u in ieder geval twee rechter handen? Weet uzelf het beste hoe u uw droomhuis kan realiseren? En heeft u zin om die uit de mouwen te steken? Overweeg dan om uw nieuwe woning casco te laten opleveren en zelf af te bouwen.

Hoeveel Kost Een Moderne Huis Bouwen? - Architectenbureau Frank Gruwez

Misschien vindt u het een mooie uitdaging om uw huis zelf af te bouwen. En natuurlijk kunt u hiermee ook besparen op de bouwkosten, zeker wanneer u uw eigen tijd niet als kostenpost beschouwt. Een cascowoning is vorm waarbij een deel van het huis wordt opgeleverd. Bij een cascowoning aanvraag wordt namelijk alleen de dragende constructie opgeleverd in combinatie met het dak.

Wij gebruiken hiervoor ook wel de term: ‘knettercasco’. Een cascowoning bouwen betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor de volgende zaken tijdens het bouwproces:binnenwandenbinnen kozijneninstallatiesafwerking van wanden en vloerenschilderwerksanitairtegelwerk. Variahuis hanteert in elk bouwproject een intensieve samenwerking met de opdrachtgever. Wij hechten veel waarde aan transparante en tijdige en duidelijke communicatie, zodat miscommunicatie wordt voorkomen.

Dit komt omdat u bij een casco bouwtraject tevens de uitvoerende bouwkundige bent, naast uw functie als opdrachtgever. Op die manier zorgen wij samen met u voor een (kosten)efficiënt bouwproces. Wij onderscheiden dit bouwproces in verschillende gradaties, namelijk:Variahuis beschikt tevens over veel kennis van de verschillende wijzen waarop een huis kan worden gebouwd.

Wij adviseren u als bouwer tevens graag in de verschillende mogelijkheden die toepasbaar zijn voor uw project. Verschillende mogelijkheden voor woningen, Variahuis biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van huizen bouwen. Zo is het mogelijk om een huis zelf (te laten) ontwerpen en vervolgens te bouwen op verschillende wijzen. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor de traditionele bouwmethode, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een prefab woning.

Een snelle oplevering van uw huis, Met Variahuis wordt uw droom binnen vier maanden, met een gemiddelde bouwtijd van 14 à 16 weken, werkelijkheid. Echter is de bouwtijd wel afhankelijk van het type woning. Wij kunnen snelheid maken omdat wij het bouwproces zelf managen en uitvoeren, met eigen personeel en met een platte organisatie.

Ook kunnen wij desgewenst alvast met de voorbereidende werkzaamheden beginnen wanneer u de financiering nog niet rond heeft. Zo kunnen wij onder voorbehoud van financiering alvast de procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning opstarten. Dromen is mooi, maar geen doel op zich. OPLEVERINGDe oplevering van uw nieuwe woning is een feestelijk moment.

Wauw, Deze Prachtige Woning Kost Maar 38.000 Euro - Architectenbureau Frank Gruwez

Maar de oplevering is ook een formeel moment: na inspectie van uw woning tekent u samen met de bouwer het zogenoemde proces-verbaal van oplevering. Door het proces-verbaal van oplevering te tekenen, accepteert u uw nieuwe woning met uitzondering van de genoteerde gebreken. Uw bouwer belooft met zijn handtekening onder dit document om die gebreken binnen drie maanden te herstellen.Dat is uw wettelijk recht. Hoe stelt u bij oplevering vast of uw nieuwe huis aan alle geldende eisen voldoet? Dat is voor iemand die geen bouwkundige is eigenlijk niet te doen. Daarom kan het nuttig zijn om een onafhankelijke bouwkundige in de arm te nemen die uw woning onderzoekt op eventuele bouwkundige gebreken.

Devan Steigerbouw is gespecialiseerd in Stellingbouw en steigerbouw

Navigation

Home

Latest Posts

Beveiliging Mijdrecht

Published Sep 17, 22
7 min read

Fnv Beveiliging

Published Sep 17, 22
6 min read

Meaning Backlinks

Published Aug 25, 22
6 min read